Åbent hus: Hør om nye veje i Naturpark Åmosen den 3. maj

Naturpark Åmosen fik sammen med Roskilde Universitet 11,1 millioner kroner fra Nordea-fonden for at synliggøre og skabe ny infrastruktur i Naturpark Åmosen.

Fredag den 3. maj fra klokken 12 til 15 bliver der holdt et åbent hus arrangement på Formidlingscenter Fugledegård, hvor der bliver mulighed for at høre mere om projektet Nye Veje i Naturpark Åmosen.

De »nye veje« er ikke endeligt defineret og kan spænde lige fra stier til øget mulighed for parkering til nye kano-isætningspladser.

Anders Søgaard, naturvejleder hos Naturpark Åmosen, er tilknyttet projektet, og en af hans opgaver er at tale med lodsejere, som har jord i Naturpark Åmosen og i samarbejde med dem lave frivillige aftaler om stier, p-pladser eller andet.

– Jeg har talt med flere lodsejere, så der er nogle stier på tegnebrættet, siger Anders Søgaard.

Blandt andet skal der laves en en sti rundt om Strids Mølle ved Kattrup Gods.

Anders Søgaard håber på, at han kan få en masse konkrete forslag til, hvad der kan laves i Naturpark Åmosens område.

Til arrangementet kan lodsejere, serviceudbydere, borgere og brugere komme med input og idéer til de nye veje i Naturparken, som bliver lavet udelukkende via frivillige aftaler og inden for gældende lovgivning.

Dagen begynder med fælles velkomst ved Henning Fougt, bestyrelsesformand for Naturparken samt Ole Rasmussen, sekretariatschef i Naturparken.

Der vil være en kort præsentation af projektet fra projektleder og adjunkt, Roskilde Universitet, Thomas Skou Grindsted.

Herefter kan sulten blive stillet i pølsevognen. Så er der introduktion og opstart på borgerinddragelsesprocessen, hvor borgere, naboer, brugere mmed flere har mulighed for at komme med idéer og input til ny infrastruktur.

Dagen slutter med netværk og en forfriskning.