Kalender
Vikingemarked
Støtteforening

Oplevelser i børnehøjde

Danmarks flotteste fugleskjul, i en af Danmarks bedste fuglesøer
Det er muligt at se på fugle og evt. låne en udstoppede fugle. Det er muligt at køre med barnevogn helt ned til søen og ind i fugleskjul det et er muligt at spise medbragt mad i skjulet. Der er bænke på vejen til ophold.

 

Fang krible-krable dyr i Tissø
Der er lavet en 30 meter ponton-bro ud i Tissø. Så børn kan nu komme tæt på vandoverfladen. Vanddyben om sommeren er ca. 30 – 100 cm. og der en næsten ingen bølger. Der kan ca. være en 1/2 klasse på ponton-bro af gangen. Der er lavet en grejkasse ved broen, som indeholder fiskenet, lup, akvarie, bestemmelsesbakke mv.    Kontakt Fugledegård for kode til lås.

 

Spændende udstilling – lavet i samarbejde med Nationalmuseet
I samarbejde med nationalmuseet og udstillingsfirmaet CAT er der brugt 2 mil. kr. på en flot udstilling om Vikinge-kongesæde ved Tissø. Udstilling er lavet så den nemt kan forstå af børn. Der er flere film, fortalte historier, interaktive-skærme,tøj man kan prøve, samt et “gude-tegneværksted”, hvor børn kan ofre en tegning til guderne. Pris for Voksne 40 kr. børn gratis (Der skal være en voksen med)

 

Lær om vikingerne og de nordiske guder
Når der er åbent i hovedbygningen har vi en lille leg, hvor du skal finde Freja på skiltene og svare på spørgsmål om vikingerne og deres guder.

 

Markering af Kongesædet fra vikingetiden
Hele vikingebyen ved Tissø er blevet markeret med granit. Det er muligt at se fundamentet fra de enkelte bygninger, hegnet ved kulthuset, døråbningerne mv. Der er udviklet en 3D animationsfilm i samarbejde med Nationalmuseet som kan ses i udstillingen.

 

Shelter overnating
Det er muligt at reservere shelter til mini lejerskoler klik her

 

Legeområdet med Sleipner og alt det andet
I vores legeområde finder du hesten Sleipner med de 8 ben og du kan flette både halen og manken. Du kan prøve at holde balancen på stenene, bommene eller mellem stammerne og du kan nyde en tur i den den store gynge.
Når der er åbent i hovedbygningen, kan du låne spande, skovle og dyr.

 

Bålpandekager og snobrød  
Der findes tre bålpladser på Fugledegård som frit kan lånes. Fugledegård har snobrødspinde og pandekager-pander med langt skaft, som kan lånes. Brænde kan købes.

 

Mini vandretur ca. 2 til 5 km.
Der er lavet et “spor i landskabet inkl. folder og informations tavler som beskriver områdets natur og kultur. Ruten kan afkortes, hvis der er behov for det. Klik her