Kalender
Vikingemarked
Støtteforening

Hold din børnefødselsdag

Her er en række forslag til aktiviteter til børnefødselsdagen

Nye fødselsdags aktivitets kasser i 2014
I samarbejde med Friluftsrådet og EU har vi fået midler til at lave en række spændende grejkasser, som kan bruge til fødselsdage. Vi forventer at kasserne er klar til foråret 2014 og at de vil dække emner som fx. skattejagt, bålmad, fiskegrej, smykkeværksted mv.

Vikinge-skattejagt
Der er lavet en børne skattejagt på området omkring fugledegård. Skattejagten omhandler de nordiske guder og kongesædet ved “Tirs sø”. Hent opgaveark her: VikingeSkattejagt

Danmarks flotteste fugleskjul, i en af Danmarks bedste fuglesøer
Det er muligt at se på fugle og evt. låne en udstoppede fugle, kikkert mv. Det er muligt at køre med barnevogn helt ned til søen og ind i fugleskjul det et er muligt at spise medbragt mad i skjulet. Der er bænke på vejen til ophold. Kontakt Fugledegård for kode til lås til grej.

DSC_0974Fang krible-krable dyr i Tissø
Der er lavet en 30 meter ponton-bro ud i Tissø. Så børn kan nu komme tæt på vandoverfladen. Vanddyben om sommeren er ca. 30 – 100 cm. og der en næsten ingen bølger. Der kan ca. være en 1/2 klasse på ponton-bro af gangen. Der er lavet en grejkasse ved broen, som indeholder fiskenet, lup, akvarie, bestemmelsesbakke mv. Kontakt Fugledegård for kode til lås.

Ny spændende udstilling – lavet i samarbejde med Nationalmuseet
I samarbejde med nationalmuseet og udstillingsfirmaet CAT er der brugt 2 mil. kr. på en ny flot udstilling om Vikinge-kongesæde ved Tissø. Udstilling er lavet så den nemt kan forstå af børn. Der er flere film, fortalte historier, interaktive-skærme,tøj man kan prøve, samt et “gude-tegneværksted”, hvor børn kan ofre en tegning til guderne. Pris for Voksne 40 kr. børn gratis (Der skal være en voksen med)

Markering af Kongesædet fra vikingetiden
Hele vikingebyen ved Tissø er blevet markeret med granit. Det er muligt at se fundamentet fra de enkelte bygninger, hegnet ved kulthuset, døråbningerne mv. Der er udviklet en 3D animationsfilm med Nationalmuseet som kan ses på egen smartphone via QR-koder. Der er opsat en interaktivskærm i træbydning som kan give yderlige information.

Shelter overnating
Det er muligt at reservere shelter til overnatning: klik her

Sig “hej” til køerne – og kik på fluer i kokasserne
På engene går køerne frit – det er muligt at komme ret tæt på køerne. De er ufarlige og holder sig ca. 5 meter fra besøgende. Køer er kun på græs i sommer halvåret.

Gamle lege
Vi har et par kasser historiskelege som kan lånes. Det er lege som “So i hul”, konge spil mv.

Bålpandekager og snobrød  
Der findes tre bålpladser på Fugledegård som frit kan lånes. Fugledegård har snobrødspinde og pandekager-pander med langt skaft, som kan lånes. Brænde kan købes.

Mini vandretur ca. 2 til 5 km.
Der er lavet et “spor i landskabet inkl. folder og informations tavler som beskriver områdets natur og kultur. Ruten kan afkortes, hvis der er behov for det. Klik her