Event: Ørnens Dag i Naturpark Åmosen

Ørnens Dag i Naturpark Åmosen

Ørnens Dag ved Tissø.
Tissø og Åmosen er yngle- og jagtområder for mange rovfugle, bl.a. havørne og røde glenter. Derfor er det næsten sikkert at disse imponerende fugle boltrer sig over søen også på ørnens dag.

Tag familien med på tur og oplev ørnene på Vestsjælland. Om vinteren er der ofte mange havørne, der holder til i Tissø- og Åmoseområdet, ligesom området tiltrækker mange andre rovfugle, fx rød glente og vandrefalk. Tit ses også store flokke af rastende gæs på markerne omkring Tissø, og der raster mange forskellige slags ænder og svaner på og ved søen. På Ørnens Dag vil lokale ornitologer stå klar ved Fugledegård og i fugleskjulet ved Tissø neden for Fugledegård for at vise ørne og andre fugle i området frem. Der vil være kikkerter og teleskoper til rådighed, men det er en god ide at medbringe sin egen kikkert. I løbet af dagen vil der desuden blive arrangeret et antal guidede ekskursioner i egne biler i området.

Martin Keller, som sammen med Ketil var den ene del af Naturpatruljen i DR’s børne-tv, har lovet at komme igen i år. Nu arbejder Martin for FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling i Københavns Kommune, og han sidder i WWF Verdensnaturfondens præsidium. På Ørnens Dag sidste år var han en stor succes med sine fortællinger og sange om sine oplevelser med ørne og andet fjerkræ. Det vil han gentage igen i år og ligesom sidste år også lave bæredygtig mad over bål og uddele smagsprøver af den.

Der er gode parkeringsforhold, ligesom der er mulighed for at nyde sin medbragte madpakke ved borde i området.

Vikingeudstillingen på Fugledegård med rekonstruktionen af den flotte Tissøguldring vil være åben, og der kan købes kaffe og brød mm.
Arrangeret af Dansk Ornitologisk Forening, Kalundborg Lokalgruppe.

Søn. d. 24. februar 2019, kl. 10-14. (Fri entré)
Fugledegård Formidlingscenter, Bakkendrupvej 28, Store Fuglede