Event: Ørnens dag på Fugledegård kl. 10 -14

Ørnens dag på Fugledegård kl. 10 -14

Ørnens Dag ved Tissø – midt i Naturpark Åmosen fra Fugledegård

I nærheden af Tissø er der et ynglende havørnepar, som har deres jagtrevir netop over Tissø. Derfor er der rigtig gode muligheder for at få den imponerende fugl at se fra Fugledegård og fra fugleskjulet ved søbredden, hvor trænede ornitologer fra Dansk Ornitologisk Forening hele dagen står parat begge steder med kikkerter og teleskoper for at fortælle om ørnene og de andre fugle, der kan ses på og over søen.

FUGLETURE  kl. 10:15 og 12:15
I Kalundborg Kommune er der hele tre havørnepar, og i løbet af dagen er der to guidede ture i egne biler klokken 10:15 og 12:15 for at se et af de andre par, der har deres rede på en ø i Skarresø. På turen vil man med stor sandsynlighed også kunne se røde glenter som yngler på egnen, men som netop nu er særlig talrige på grund af et stort vinterbesøg fra Skandinavien. Den røde glente er lidt større end en musvåge, men slankere og langt mere elegant.

MARTIN OG KETIL
Som en ekstra attraktion vil børnene i år kunne møde Martin Keller, som mange af dem kender fra ˷Naturpatruljen” på DR1 og ˷Martin og Ketil” på TV2. Martin vil klokken 11:30-13:00 både lave wokmad, underholde om ørne og uddele smagsprøver ved bålet.

Hele dagen vil de besøgende endelig kunne købe kaffe, the, is, kage, sodavand mm. i cafeen hos Støtteforeningen Naturpark Åmosen, der også sælger billetter til udstillingen om vikingekongsgården ved Tissø.
Pris til udstillingen: Voksne: 40,- / Børn og unge under 18 år er GRATIS ifølge med en voksen

Kontaktperson: Jens Boesen, 40 31 12 62, E-mail: jens@boesen.org

Mødested: Fugledegård, Bakkendrupvej 28, 4480 Store Fuglede