Kalender
Vikingemarked
Støtteforening

Aktiviteter for børn

I Naturpark Åmosen er der rigtig mange aktiviteter for børn i alle aldre og deres familier. Vi har også specielle tilbud til institutioner, børnehaver, m.m.

 

Danmarks flotteste fugleskjul

I Naturpark Åmosen har i mulighed for at besøge Danmarks flotteste fugleskjul, ved Danmarks måske bedste fuglesø. I fuglekjulet står i bag specielt glas, der gør at fuglene ikke kan se jer, og derved kan i komme rigtig tæt på naturens liv. På Formidlingscenter Fugledegaard, som ligger lige på vejen, kan i låne kikkerter og udstoppede fugle. Det er muligt at køre helt helt ned til skjulet med en barnevogn, og i er velkomne til at spise jeres madpakker i skjulet, hvor der findes bænke.

Aktiviteter for børn

 

Fang krible-krable dyr i Tissø

Ved Tissø er der lavet en bro ud i søen, hvor børn har mulighed for at komme helt tøt på vandoverfalden. Her er det muligt at fange krible-krable dyr. Der kan stå ca. en halv skoleklasse på broen af gangen. Vanddyben om sommeren er ca. 30 – 100 cm. og der en næsten ingen bølger. Ved broen findes der en grejkasse some indeholder lup, fiskenet, akvarie, bestemmelsesbakke og meget mere.

Aktiviteter for børn

Kontakt Fugledegaard for at låne tingene i grejkassen
Mail: info@naturparkaamosen.dk

 

Lær om vikingerne og de nordiske guder

De nordiske guder har haft meget stor betydning for vikingerne omkring Tyrs sø (Tissø). Hele vikingebyen ved Tissø er blevet markeret med granit. Det er muligt at se fundamentet fra de enkelte bygninger, hegnet ved kulthuset, døråbningerne mv. I Naturpark Åmosen er der rig mulighed for at lære om vikingerne og guderne i vores udstilling. Børn og voksne kan tage på en gådeful skattejagt med Freja rundt omkring i området ved Fugledegaard.

Aktiviteter for børn

I kan læse spændende fortællinger om guderne, eller hente skattejagten her.

 

Besøg vores udstilling

Vores børnevenlige udstilling, på Formidlingscenter Fugledegaard, er fyldt med spændende oplevelser og fortællinger om de nordiske guder, og vikingernes liv omkring Tissø. Her er der billeder og skærme, og der er mulighed for at ofre en tegning til guderne. De modige kan prøve at stikke deres hånd i Fenris Ulvens gab, og der er rig mulighed for at klæde sig ud som en rigtig viking.

de nordiske guder
Læs mere om vores udstilling her!

 

Shelter overnating

I Naturpark Åmosen har vi rigtig mange flotte sheltere tæt på naturen. Det er muligt for både priavte og institutioner at booke sheltre til at overnatte i.

Det koster 50 kr. pr person at booke vores sheltere.
Dertil kan der købes brænde for 75 kr. som kan benyttes på bålpladserne.

Samarbejdspartnere, skoler og institutioner i Kalundborg Kommune får rabat.

Kontakt os for booking på: info@naturparkaamosen.dk

I kan læse meget mere om vores fine shelters lige her.

 

Bålpandekager og snobrød  

Der findes tre bålpladser på Fugledegaard som frit kan lånes. Fugledegaard har snobrødspinde og pandekager-pander med langt skaft, som kan lånes i vores åbningstider. Brænde kan købes for 75 kr.

 

Legeområdet med Sleipner

I vores legeområde finder du hesten Sleipner med de 8 ben og du kan flette både halen og manken. Du kan prøve at holde balancen på stenene, bommene eller mellem stammerne og du kan nyde en tur i den den store gynge.
Når der er åbent i hovedbygningen, kan du låne spande, skovle, dyr og legetøj.

Aktiviteter for børn

 

Mini vandretur på ca. 3,5 km

Omkring Fugledegaard og Tissø findes der et spor i landskabet som man kan følge. Her er der informationstavler m.m. som fortæller om naturen. Ruten er ikke særlig lang og er derfor rigtig god til børn. Den kan også afkortes of tilpasses efter behov.

Aktiviteter for børn

 I kan læse mere om ruten lige here.