Foredrag om Danefæ og Skattefund 29. april på Fugledegård

Tissø Vikingemarked holder foredrag den 29. april kl. 16.30

Museumsinspektør Peter Vang Petersen, Nationalmuseet kommer og holder foredrag om Danefæ og skattefund.

På Formidlingscenter Fugledegård, Bakkendrupvej 28, 4480 Store Fuglede.

Entre og kaffe: 40,- kr.

Medlemmer af Tissø Vikingemarked har gratis adgang.

For Tissø Vikingemarked

Henning Vingborg

Danefæ og skattefund i Danmark

Overalt river ploven oldsager op, og de oppløjede oldsager er et uvurderligt arkæologisk kildemateriale, som bør reddes hurtigst muligt.

Metaldetektoren er det vigtigste værktøj, arkæologer har fået i hænderne, siden gravemaskiner vandt indpas på udgravningerne i 1970’erne. Detektorerne har bevirket en kolossal vækst i antallet af nyt danefæ.

Her er amatørarkæologer uundværlige, for museerne har ikke personale nok til at opsøge alle fundsteder. Museumsinspektør Peter Vang Petersen fortæller om de senere års mest spændende detektorfund og om Nationalmuseets arbejde med at håndtere de mange danefæsager, som er resultatet af detektorarkæologernes fortjenstfulde virke.