Klima og Energiminister, Rasmus Helveg Petersen og forligskredsen bag klimabevilling på 45 mio. til store Åmose, holdte 4. Maj møde på Formidlingscenter Fugledegård.

For tre måneder siden blev regeringen, SF og Enhedslisten enige om at give 45 millioner kroner fra en klimapulje på finansloven til naturgenopretning i Åmosen, som skal sikre en højere vandstand, hvilket vil give mindre CO2-udledning, en mere varieret natur samt bevarelse af de mange arkæologiske skatte, som er i Naturpark Åmosens område.

Mandag d. 4. Maj kom klima-og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) og Steen Gade (SF), formand for folketingets klima og energiudvalg på besøg på Fugledegård, hvor det var ministerens første besøg på stedet, mens Steen Gade havde været her for 10 år siden.

– Det her projekt går udover klima også ind på områderne kultur og miljø, og viser virkelig, at vi kan få det til at hænge bedre sammen, hvis vi tænker på tværs af ministerierne, sagde Steen Gade.

Eva Flyvholm, lokal folketingkandidat fra Enhedslisten, som også med til mødet, mente også, at projektet ville give lokalområdet et løft.

De 45 millioner kroner skal bruges til blandt andet at købe jord op i Naturpark Åmosens område.

Rasmus Helveg Petersen og de andre til mødet fik lov at holde en harpun, som var 10.000 år gammel og lavet af dyreknogle.

Derefter var der rundvisning på Fuglegård, hvor deltagerne først så lidt af udstillingen indenfor, inden de gik ned til fugleskjulet ved Tissø.

Her var Henning Fougt, formand for Naturpark Åmosen, med til at vise gæsterne rundt og fortælle om stedet.