Kalender
Vikingemarked
Støtteforening
Nyheder fra Naturpark Åmosen

Musik i vikingernes verden

Musik i vikingernes verden

Musik i vikingernes verden

Medrivende aften på Fugledegård med og om vikingetidens musik.

Mon vikingetiden genlød af musik og sang? Ja, den gjorde.

Hvordan det lød, bliver der rig lejlighed til at høre – og høre om – på Formidlingscenter Fugledegård torsdag den 21. september klokken 19.00.

Tissø Vikingemarked byder alle interesserede til »Musik i vikingernes verden« og får en specialist på det felt på besøg, Poul Høxbro. Han er en god fortæller. Han er en god musikant.

Vi kender til skjalden – vikingernes fornemme og højt respekterede digter og komponist – der med sin lyre sang og foredrog drabelige kvad om heltedåd og krigerkunst. Men en lang række arkæologiske fund beviser, at hverdagen i vikingetiden også genlød af andre toner spillet på instrumenter fremstillet med både kyndighed og kærlighed.

Poul Høxbro vil fokusere på vikingernes blæse- og slagtøjsinstrumenter og på den type af musik, der kan have været spillet på dem.

Nye opdagelser

Aftenen kommer til at forme sig som en blanding af foredrag, koncert og fortælling, hvor Poul Høxbro jonglerer med spændende informationer og nye opdagelser, medrivende historier og fascinerende vikingetoner.

Han har gennem en årrække forsket i vikingetidens musik sammen med den svenske sanger og harpenist Miriam Andersén. Sammen har de indspillet cd’en »Kvasirs blod«, givet mange koncerter og holdt foredrag om vikingernes musik.

Vil man opleve Poul Høxbro på Fugledegård, skal man tilmelde sig på forhånd til Inge Nielsen på mail: inge@zadig.net. Der er 75 pladser, og de fordeles efter først-til-mølle-princippet. Det koster 60 kr. at deltage for ikke-medlemmer.

 

Formidlingscenter Fugledegård Bakkendrupvej 28
4480 St. Fuglede

Med venlig hilsen
Tissø Vikingemarked