Ny rapport om floraen på fem enge ved Tissæ

Naturpark Åmosens botanikere Hans Guldager og Carsten Clausen har lavet en ny flora rapport:

Gennem årene 2011-18 har vi undersøgt engene rundt om Tissø. En status på vores arbejde blev bragt i URT 2019:3 (Christiansen og Clausen 2019), men denne status omfattede ikke nogle mindre enge langs Tissøs vestbred, som vi har undersøgt i 2019. En af engene mod sydvest, ”Lunden”, har vi skrevet om i en særskilt rapport (Clausen og Christiansen 2019), da vi finder, at det er en væsentlig eng botanisk set. De øvrige 5 enge er af mindre omfang og botanisk set mere beskedne, så dem behandler vi under ét i denne rapport.
Tissø og engene omkring søen med den meget afvekslende og spændende flora og fauna indgår som en meget vigtig del af Naturpark Åmosen.

Link til hele rapporten: Floraen på fem mindre enge ved Tissø