Faciliteter

I Naturpark Åmosen findes en masse faciliteter, som er let at bruge ved jeres besøg.

Formidlingscenter Fugledegaard:

Huset indeholder følgende faciliteter:

– Konference- og undervisningslokale til ca. 40 personer
– To handicap-venlige toiletter.
– Stor udstilling i lyd og billeder om vikingernes liv omkring kongsgården ved Tissø.
– Information med turistbrochurer for området.
– Caféområde hvor der kan købes diverse drikkevarer, kage, bøger, smykker og drikkehorn.

Læs mere om Formidlingscenter Fugledegaard her.

For booking af konference- og undervisingslokale kontakt os på: info@naturparkaamosen.dk

Vikingehuset:
Vikingehuset ved Formidlingscenter Fugledegaard indeholder et undervisningslokale beregnet til ”hands on” aktiviteter, eller udlejning. Der findes køleskab og fryser i lokalet.

Derudover er der et madpakke område for ca. 50 personer, hvor man kan sidde i ly for regn og nyde sin mad. Der er opsat en touch-skærm uden i området. Skærmen giver div. information om Naturpark Åmosen, de arkæologiske udgravninger ved Tissø og en animeret film kan ses.

For booking af undervisingslokale kontakt os på: info@naturparkaamosen.dk

Shelterplads:
Rundt omkring i hele naturparken findes der flere shelters som kan benyttes.
Der findes 3 shelters som frit kan benyttes ved mindre grupper (op til 5 personer pr. shelter), ved Formidlingscenter Fugledegaard, her er der også en bålplads, med mulighed for tilkøb af brænde, eller at medbringe selv, en stålvask med koldt vandt, en lerovn, samt et toilet, der dog er lukket om vinteren. Der findes yderligere to bålpladser på Fugledegaards område.

Du kan læsemere om alle vores sheltre her.

Parkeringsmuligheder:
Der er rigtig gode parkeringsmuligheder ved Fugledegaard. Der må ikke overnattes i autocamper, campingvogn eller lignende køretøj.

Ligeledes er det muligt at parkere flere steder i Jyderup i nærheden af Skarresø, hvis man ønsker at gå på Jyderupstien.

Handicapforanstaltninger:
Området er fladt og der er anlagt handicapvenlig sti hele vejen ned til Tissø gennem foldene med vikinghusenes markering. Der findes handicapvenlige toiletter i hovedbygningen, samt i den udendørs toiletbygning.
Den udendørs toiletbygning er lukket om vinteren pga. frost

Hunde:
Hunde SKAL føres i snor og deres efterladenskaber samles op.

Heste:
Der er en bom til tøjring af din hest.
Men det er ikke tilladt at ride i området.

Toiletforhold:
Udendørstoilethus (lukket i vinterhalvåret pga. frost)
I hovedbygningen er der yderligere 2 handicapvenlige toiletter

Øvrige oplysninger:
Der må ikke sættes kano eller kajak i søen og der må ikke fiskes med stang.
Er der åbent og bemandet i hovedbygningen er det muligt at låne kikkerter og fuglebøger, samt fiskenet og miniakvarier.

Grejkasser:
Naturpark Åmosen har udviklet 12 grejkasser, som kan bringes med ud i Naturpark Åmosen og være med til at gøre gode natur- kultur og friluftslivsoplevelser bedre. De mobile grejkasser er beregnet til udlån til familier, foreninger, skoler og institutioner.

Grejkasserne kan lånes mod et mindre depositum og fremvisning af kørekort eller anden billeddokumentation. Grejkasserne bookes hos sekretariatet i Naturpark Åmosen.

Vi har følgende 12 grejkasser:

– Landart
– Ildens kulturhistorie
– Snittekassen
– Natkassen
– Luft-/fuglekasse
– Mad gennem tiden
– Friluftliv
– Strandundersøgelse
– Shelter/overnatning
– Natur undersøgelser
– Guldaldermalerne
– Geocaching

Grejkasserne indeholder alt lige fra; rygsækstole, stjernekikkert, lommelygter, slibesten, soveposer, førsthjælpskasse, gennemsigtig spande og meget meget mere.

FaciliteterFaciliteter