Rapport om floraen ved Bulbrogård, der hvor det Stormandssædet fra vikingetid lå ca. år 550-750

I 2015 købte A. P. Møllerfonden et stykke jord på 27 ha af Bulbrogård. Nationalmuseet havde forinden skønnet, at stedet rummer en uvurderlig kulturarv, da der her lå et stormandssæde fra ca. år 550-750. Købet forhindrer videre dyrkning af jorden og bevarer de arkæologiske værdier.

Arealet blev givet videre til Naturstyrelsen, som fremover skal står for driften. Det er planen, at området fremover skal afgræsses.

En smal strimmel af engen tæt på og langs bredden af Tissø ejes af Selchausdal, men størstedelen af arealet ejes i dag af Naturstyrelsen.                                Området indgår som en del af Naturpark Åmosen.

Link til hele rapporten: Floraen på en eng ved Bulbrogård, Tissø vest

Foto: Josefine Bican, Nationalmuseet