Skatte skal frem i lyset

I dag ligner Store Åmosen måske blot en flad mark, men i virkeligheden er området et skatkammer med massevis af genstande fra jægerstenalderen, som er bevaret, fordi området har været vådt i 10.000 år.

Ole Tofthøj Rasmussen, center- og sekretariatschef hos Naturpark Åmosen, som netop har fået 11,1 millioner kroner til at lave ny infrastruktur i området, så hele området kan blive mere tilgængeligt.

– Vi får flere og flere gæster, og flere og flere events og aktiviteter, som vikingemarkedet og andet, men meget af det er koncentreret om Fugledegård Formidlingscenter. Vi vil gerne vise mere at det spændende område, siger han.

Projektet Nye veje i Naturpark Åmosen ledes af adjunkt Thomas Skou Grindsted fra Roskilde Universitet, der vil stå for forskningssamarbejdet med særligt fokus på borgerinddragelse.

Den nyansatte naturvejleder hos Naturpark Åmosen, Anders Søgaard, bliver tilknyttet projektet.

– Vi vil ikke holde nogle store borgermøder om kæmpe projekter, men i stedet skal Anders ud at drikke kaffe med folk i lokalområdet, så han kan finde ud af, hvad der er interesse for at lave, siger Ole Tofthøj Rasmussen.

Læs hele artikelen på SN.dk