Kalender
Vikingemarked
Støtteforening
Nyheder fra Naturpark Åmosen

Vikingerne mødes ved Tissø

Vikingerne mødes ved Tissø

Rekordmange vikinger fra hele landet har meldt deres ankomst til Tissø i weekenden 7.-8. oktober til årets Tissø Vikingemarked. Der ventes tusindvis af gæster.

Drabelige vikinge-kampe. Fredelige markedsboder. Musik, underholdning og stemning. Det er der det hele, når vikinger fra nær og fjern snart mødes ved Tissø.

Tissø Vikingemarked venter forude og tiltrækker vikinger i hundredvis og markedsgæster i tusindvis. Markedet er en af de helt store begivenheder på Sjælland.

Vikingemarkedet finder sted i weekenden den 7.-8. oktober ved Fugledegård Vikingecenter ved Tissø.

Området, der i 500 år var bosted, kongsgård og handelsplads, kommer til at syde af liv. 80 vikingetelte – dobbelt så mange som sidste år – bliver slået op, og i de talrige boder overalt på området får gæsterne et indblik i de rigtige vikingers verden mange århundreder tilbage i tiden.

Der er lagt op til to spændende dage for både voksne og børn. Dage spækket med aktivitet med et righoldigt program.

De tilrejsende vikinger slår boder op. Der handles. Der spises. Der drikkes. De krigeriske vikinger fra Frederikssund viser sværdkunst. Her kan alle også være med til vikinge-blot: Ofring til de nordiske guder. Og man kan se vikingeskibet »Frigg« i søen.

Der vil på markedet være omkring 300 tilrejsende og lokale vikinger i vikingedragter.

Træn til kriger
Her på vikinge-markedet anno 2017 på dette dejlige sted lige ned til Tissø får børnene mulighed for krigertræning, for deltagelse i vikingelege og for at skyde med bue og pil. De får også lejlighed til at brænde runer i træ, flette et armbånd og få lavet en vikingefrisure. Og der er meget, meget mere at se på og deltage i.

Undervejs kan man stille sulten i vikingemad, og lækkersulten kan klares med lækre kager og bålpandekager.

Fra programmet kan også nævnes ridning på vikingehest, hesteshow, prøv en opstadvæv, mød geder, mal mel på stenkværn, kæmp mod en rigtig viking, se Tissø-ringen og lyt til musikgruppen »Krauka Trio«.

I vikingetiden boede en lokal konge ved Tissø. Markeringer på engen viser, hvor kongsgården lå, og på Fugledegård fortæller udstillingen »Kongsgård og kultsted – vikingerne ved Tissø« gennem film, lyd og billeder om stedets vigtige betydning.

Der er på vikingemarkedet den 7. og 8. oktober ved Tissø lagt op til to dage fyldt med liv, livsglæde og med en stemning, der lægger op til en unik oplevelse for alle, der kommer og er med.

Viden om vikingerne
På markedet kan man også få et dybt indblik i vikingernes verden gennem to foredrag af Josefine Franck Bican fra Nationalmuseet: »Tissø-vikingerne og kulten« samt »Tissø-vikingernes handel og håndværk«.

Fakta
Tissø Vikingemarked finder sted den første weekend i oktober: 7. og 8. oktober. Begge dage er der vikinge-aktiviteter i tidsrummet klokken 10-16. Vikingemarkedet finder sted ved Fugledegård Vikingecenter på Bakkendrupvej 28, 4480 Store Fuglede.

Med venlig hilsen
på vegne af Tissø Vikingemarked

 

For eventuel yderligere information kontakt:

  • Flemming Engtoft Larsen – Raklev Skillevej 61 – 4400 Kalundborg Tlf.: 51 31 64 56 – Mail: flemmingengtoft@gmail.com