Kalender
Vikingemarked
Støtteforening
Nyheder fra Naturpark Åmosen

Vikingernes væveteknik på Formidlingscenter Fugledegård

Vikingernes væveteknik på Formidlingscenter Fugledegård

Vikingernes væveteknik

Weekenden d. 9. og 10. juni har Tissø Vikingemarked inviteret nogle af de vikingegrupper, der deltager på Vikingemarkedet for at vise vikingetidens tekstilhåndværk. Foreningen vil selv sælge mad og øl fra vikingetelte.

Vikingepladsen er åben kl. 11-17

Begge dage kl. 11-12 vil cand.mag. i forhistorisk arkæologi Christine Søvsø Hjorth-Jørgensen også give et foredrag med titlen: Vævende vikinger. Et perspektiv på tekstilhåndværket fra de tidligste tider.

Adgang til Fugledegård og foredraget kan ske med festivalarmbånd til 150 kr./dag eller ved at købe en Fugledegårdbillet til 50 kr. i indgangen.

Fugledegård Vikingecenter er formidlingscenter for hele området omkring Naturpark Åmosen og den fantastiske natur og fugleliv ved Tissø.

Tissø er også kendt for udgravningerne af et stort halanlæg med tilhørende handelsplads og håndværksområde, der har været i brug fra ca. 500 e.kr. til 1050 e.kr. Et stort antal metalgenstande samt hallens størrelse og udformning har lagt grund for tolkningen af Tissøpladsen som et kultsted for dyrkningen af bl.a. vikingeguden Tyr eller Tir – heraf navnet Tissø.

De fineste fund fra Tissø (bl.a. en 2 kg tung halsring af guld) er udstillet på Nationalmuseet i København. En samling af mindre fine fund er udstillet på Kalundborg Museum ca. 15 km fra Tissø, mens udstillingen på Fugledegård har en meget flot kopi af halsringen og en interaktiv udstilling om stormandsgården og den nordiske mytologi.

Hvert år i den første weekend i oktober afholder foreningen Tissø Vikingemarked et stort vikingemarked på området ved Fugledegård.

Link til arrangement

Link til festival