Aktiviteter for børn

Besøg vores udstilling

Vores børnevenlige udstilling, på Formidlingscenter Fugledegaard, er fyldt med spændende oplevelser og fortællinger om de nordiske guder, og vikingernes liv omkring Tissø. Her er der billeder og skærme, og der er mulighed for at ofre en tegning til guderne. De modige kan prøve at stikke deres hånd i Fenris Ulvens gab, og der er rig mulighed for at klæde sig ud som en rigtig viking.

Skal du ud og have vind i håret, så tag på Freya skattejagten.

Turen vil tage 45-50 min.

Aktiviteten er for børn i alle aldre. De yngste kan have brug for hjælp til at læse opgaver og finde poster.

Hent folderen her

Bål og naturlegeplads

Der findes tre bålpladser på Fugledegaard som frit kan lånes. Fugledegaard har snobrødspinde og pandekager-pander med langt skaft, som kan lånes i vores åbningstider. Brænde kan købes for 75 kr.

I vores legeområde finder du hesten Sleipner med de 8 ben og du kan flette både halen og manken. Du kan prøve at holde balancen på stenene, bommene eller mellem stammerne og du kan nyde en tur i den den store gynge.
Når der er åbent i hovedbygningen, kan du låne spande, skovle, dyr og legetøj.

 

Aktiviteter ved Tissø

Ved Tissø er der lavet en bro ud i søen, hvor børn har mulighed for at komme helt tøt på vandoverfalden. Her er det muligt at fange krible-krable dyr. Der kan stå ca. en halv skoleklasse på broen af gangen. Vanddyben om sommeren er ca. 30 – 100 cm. og der en næsten ingen bølger. Ved broen findes der en grejkasse some indeholder lup, fiskenet, akvarie, bestemmelsesbakke og meget mere.

I har også mulighed for at besøge Danmarks flotteste fugleskjul, ved Danmarks måske bedste fuglesø. I fuglekjulet står i bag specielt glas, der gør at fuglene ikke kan se jer, og derved kan i komme rigtig tæt på naturens liv. På Formidlingscenter Fugledegaard, som ligger lige på vejen, kan i låne kikkerter og udstoppede fugle. Det er muligt at køre helt helt ned til skjulet med en barnevogn, og i er velkomne til at spise jeres madpakker i skjulet, hvor der findes bænke.

Mini vandretur på ca. 3,5 km – for de seje børn

Omkring Fugledegaard og Tissø findes der et spor i landskabet som man kan følge. Her er der informationstavler m.m. som fortæller om naturen. Ruten er ikke særlig lang og er derfor rigtig god til børn. Den kan også afkortes of tilpasses efter behov.

https://spor.dk/tisso