RUTER I ÅMOSEN

VANDRERUTER

Der er mulighed for at opleve flere ruter ved Tissø Vikingecenter se mere: Tissø sporet

Der er to optegnet ruter ved Store Åmose se begge: Store Åmose

Har du lyst til en længere vandrerute med overnatning i shelters undervejs, så prøv Jyderupstien

Skarresø er en skøn sø tæt på Jyderup, du kan tage turen hele vejen rundt Skarresø rundt

Naturpark Åmosen består af mange private skove; det er tilladt at vandre her, dog kun på stierne.

CYKELRUTER

Istidsruten er en kombineret cykel- og oplevelsesrute fordelt på fem etaper, hele ruten er markeret. De er tilsammen 390 km og løber gennem landskabet, som istidens enorme kræfter har formet for flere tusinde år siden. Det er kun nogle af etaperne, der går igennem Naturpark Åmosen. Læs mere om ruterne og download folder for de fem etaper på Istidsruten

Tøv ikke med at planlægge din egen cykeltur i naturparken; de fleste offentlige veje vil tage dig rundt i noget af Danmarks smukkeste natur. Orientér dig på vores digitale kort og planlæg din tur, så du kører forbi vandposter, toiletter, spisesteder og overnatning på vejen.

RIDERUTER

(Vi samarbejder med lokale ryttere om at udvikle rideruter i naturparken)

KANO & KAJAK

(Vi arbejder på at udvikle kano og kajakruter samt isætning- og ophalerpladser)

OVERNATNING I ÅMOSEN

I og omkring Naturpark Åmosen er der både shelters og bålhytter fordelt på offentlige og private pladser. Hvis du trykker på shelter-ikonerne kan du finde information omkring booking m.m. Bemærk, nogle af shelterne ikke kan bookes på forhånd – hermed gælder først-til-mølle princippet. 

Du kan også besøge Brug Min Baghave og se, om der er nogle lokale i området, som tilbyder deres frodige haver til opsætning af telt eller tarp for besøgende i naturparken.

Vi arbejder på at udvikle markerede vandre- og cykelruter i nærhed til shelters- og overnatningsmuligheder i naturparken. Du skal dog ikke tøve med at planlægge din egen vandre- eller cykelrute hjemmefra, du kan orientere dig på vores digitale kort, hvordan shelterne er placeret i forhold til vejene.

SMAG PÅ ÅMOSEN

LOKALE PRODUKTER

I Naturpark Åmosen er det muligt at købe lokalt producerede produkter i enten vejbodsalg eller hyggelige gårdbutikker. Det kan være alt lige fra friske ærter, jordbær, kartofler, til hjemmeslynget honning, hjemmebrygget øl eller keramik og kunst. På vores digitale kort kan du få et fuldt overblik over de lokale producenters placering, så du let kan finde vej.

 

SANKNING I ÅMOSEN

I løbet af året kan du sanke forskellige spiselige planter i Naturpark Åmosen. Mulighederne varierer i løbet af sæsonen, men også på tværs af naturparkens geografi, der spænder sig fra kysten til store moseflader, der byder på hver deres ta-selv-bord af spiselige planter.

Med VILD MAD app’en kan du se, hvilke planter, der er i sæson og hvor de gror, samt finde spændende opskrifter.

Alternativt kan du altid komme det, du finder, i en snaps, det plejer at virke hver gang.

Bon appetit.

SPØRGSMÅL TIL KORTET?

Har du en virksomhed, du gerne vil have på vores digitale kort eller kender du til faciliteter, der endnu ikke er blevet kortlagt? Kontakt projektmedarbejder Astrid Laura Dam Jensen aldj@naturparkaamosen.dk og læs mere her.